Συνταγή για ψαρονέφρι με ρόδι

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το ψαρονέφρι είναι η τέλεια ιδέα για το γιορτινό τραπέζι και το ρόδι το κάνει ακόμη πιο γευστικό. 

Συστατικά

  • 600 γρ. ψαρονέφρι
  • ¾ κουταλάκι κύμινο
  • ¾ κουταλάκι κόλιανδρο
  •  μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • ¾ κουταλάκι κορν φλάουαρ
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το κύμινο, τον  κόλιανδρο, πιπέρι, κανέλα και αλάτι και ανακατεύεις καλά
  • Στεγνώνεις τα φιλέτα από ψαρονέφρι με χαρτί κουζίνας και τα αλείφεις με το μίγμα των μπαχαρικών
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το ψαρονέφρι σε μέτρια φωτιά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά
  • Βγάζεις το κρέας και το αφήνεις για λίγο στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το χυμό ροδιού και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις το κορν φλάουαρ, το νερό και το χυμό ροδιού ανακατεύοντας καλά για 2 περίπου λεπτά
  • Σβήνεις τη φωτιά και ρίχνεις το ξίδι και το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Σερβίρεις το ψαρονέφρι απλώνεις από πάνω τη σος και στολίζεις το πιάτο με μερικούς σπόρους από ρόδι

And More