Συνταγή για σπανακοτυρόπιτα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η σπανακοτυρόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Αυτή η στριφογυριστή συνταγή θα απογειώσει τη λατρεία τους! 

Συστατικά

  • 340 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουτ. του  γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ. του γλυκού έξτρα μείγμα μπαχαρικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το σπανάκι με το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το αλάτι, την σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι, το τσίλι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις και την παρμεζάνα με τη μισή φέτα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνεις την ζύμη για πίτσα σε ένα αντικολλητικό φύλλο και με το μαχαίρι την κόβεις σε ένα μεγάλο τριγωνικό σχήμα.
  • Παίρνεις τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης που περισσεύουν δεξιά και αριστερά από το τρίγωνο και τα τοποθετείς σε ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Πιέζεις τις δύο πλαϊνές άκρες των κομματιών μεταξύ τους, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να σχηματιστεί ένα δεύτερο τρίγωνο.
  • Απλώνεις πάνω στο πρώτο τρίγωνο το μείγμα με το σπανάκι και τα διάφορα τυριά ομοιόμορφα. Πασπαλίζεις όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη φέτα και το “κλείνεις” με το δεύτερο τρίγωνο ζύμης που σχημάτισες.
  • Με τον κόφτη πίτσας ή ένα μαχαίρι κόβεις το “έλατο” σε λωρίδες με πλάτος περίπου 2,5 cm, αφήνοντας άκοπο το κέντρο του τριγώνου. Πιάνεις τις κομμένες άκρες, δεξιά και αριστερά, και τις στριφογυρίζεις γύρω από τον άξονά τους προς τα έξω.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το ανακατεύεις με την σκόνη σκόρδου και το έξτρα μείγμα μπαχαρικών.
  • Με ένα πινέλο αλείφεις όλο το “δέντρο” με το μείγμα βουτύρου και σερβίρεις, όσο είναι ζεστό.
  • Ψήνεις για περίπου 22 λεπτά και αφαιρείς από τον φούρνο.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις.

Read More

And More