Βασιλόπιτα με σοκολάτα

1h 40'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου αρέσει τόσο πολύ η σοκολάτα που δεν θέλεις να την αποχωριστείς ούτε την Πρωτοχρονιά; Μήπως θέλεις μια ιδιαίτερη βασιλόπιτα φέτος; Ο Στέλιος Παρλιάρος σου προτείνει!

Συστατικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα (γεμάτο)
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτο)
  • 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 2
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip


Read More

And More