Χριστόψωμο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα το ετοιμάσεις εύκολα και στην ουσία θα διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με ένα ψωμί – κόσμημα

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 35 γρ. μαγιά νωπή 
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα  σταφίδες ξανθιές
  • 1 φλιτζανάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζανάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα καρύδια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κούπα λάδι καλό
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • Λίγο γαρύφαλλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό σε ένα μπολάκι. 
  • Προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι μαλακό.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ξύσματα, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε ταψάκια και την αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της
  • Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα στους 220 βαθμούς.
  • Στόλισε το ψωμί με ζύμη που έχεις κρατήσει. Μπορείς ακόμη και να τη χρωματίσεις σε ζωμό από παντάρια ή σπανάκι για να είναι το χριστόψωμο των Χριστουγέννων χρωματιστό

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164