Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτά τα σοκολατάκια φτιάχτηκαν για να τα… τσακίσεις αφού παντρεύουν αλμυρό και γλυκό! Γίνονται πανεύκολα και δεν θέλουν πολλά υλικά!

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. πρέτζελ τριμμένα στο μούλτι (μετρημένα μετά το τρίψιμο)
  • μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 1/3 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
  • πράσινη και κόκκινη τρούφα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και άφησέ την στην άκρη.
  • Βάλε τα πρέτζελ σε ένα μέτριο μπολ μαζί με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακάτεψε καλά. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να δέσει.
  • Φτιάξε μπαλάκια από το μίγμα που θα τοποθετείς στη λαμαρίνα.
  • Βάλε τα μπαλάκι στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
  • Λιώσε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας “καμάκωνε” ένα μπαλάκι και βούτα το στη σοκολάτα, τινάζοντάς το ελαφρά να φύγει η περιττή σοκολάτα.
  • Βάζε κάθε μπαλάκι πίσω στη λαδόκολλα και πασπάλιζέ το με τρούφα αμέσως.
  • Μόλις τελειώσεις βάλε τα σοκολατάκια στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα να δέσουν καλά.

Tip

Αντί για τριμμένα πρέτζελ μπορείς να βάλεις μπατόν σαλέ ή αλμυρά sticks.

Read More

And More