Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σοκολατάκια από τα χεράκια σου, εύκολα και γρήγορα για να τους γλυκάνεις στο λεπτό, αλλά και να στολίσεις με χρωματιστά μικρά μπαλάκια στο γιορτινό σπίτι σου!

Συστατικά

  • 140 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 πακέτο γκοφρέτες σοκολάτα (περίπου 255 γρ.)
  • 70 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι (περίπου 15 κομμάτια)
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60ml μπέρμπον ή 120 γρ. κονιάκ
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • Τριμμένη καρύδα ή χρωματισμένη ζάχαρη ή τρούφα για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει για 1 περίπου λεπτό. Ανακάτεψε και συνέχισε μέχρι να λιώσει τελείως για 3 λεπτά, ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Μην τον βάλεις στο πολύ δυνατό γιατί θα καεί η σοκολάτα
  • Αν πάλι δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων λιώσε την σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο σε μπεν μαρί
  • Χτύπησε την γκοφρέτα σε ένα πολυμίξερ να γίνει σκόνη
  • Ανακάτεψε την γκοφρέτα, τα δαμάσκηνα, την ζάχαρη, το κονιάκ ή το μπέρμπον και το ζαχαρούχο γάλα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε να γίνουν ένα
  • Σκέπασε το μπολ και άφησε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει αρκετά ώστε να μπορείς να πλάσεις τα σοκολατάκια σε μπαλάκια. Περίπου 45 λεπτά αρκούν
  • Με ένα κουτάλι ή scoop για να βγάζεις παγωτό (μικρό σε διάμετρο) βγάλε μπαλάκια και βάλε σε λαδόκολλα ή μια μεγάλη πιατέλα. Πλάσε κάθε μπαλίτσα με τα χέρια να γίνει πιο καλοσχηματισμένη
  • Άπλωσε την χρωματισμένη ζάχαρη ή την καρύδα και κύλησε τα μπαλάκια επάνω να πάρουν χρώμα
  • Φύλλαξε σε δοχείο που κλείνει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να στολίσεις τις πιατέλες του σαλονιού σου, αρκεί να τα σκεπάσεις με μεμβράνη!

Tip


Read More

And More