Χριστουγεννιάτικο γλυκό σοκολάτας σε σχήμα δέντρου

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γιατί να περιμένεις μέχρι την άλλη Τετάρτη, για να το απολαύσεις;

Συστατικά

  • 1 συσκευασία με φύλλα ζύμης (κατεψυγμένα)
  • 4 κουτ. της σούπας σοκολάτα σε μορφή πραλίνας ή νουτέλας
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε μία αλευρωμένη βάση μαγειρικής, απλώνεις και “ανοίγεις” το πρώτο φύλλο, όσο πιο πολύ μπορείς.
  • Μόλις ανοίξει, το τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα μαχαίρι, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη στο σχήμα ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  • Στη συνέχεια, παίρνεις τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης που περισσεύουν δεξιά και αριστερά από το τρίγωνο και τα τοποθετηθείς σε ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί.
  • Με τον ίδιο τρόπο, πιέζεις τις δύο πλαϊνές άκρες των κομματιών μεταξύ τους, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να σχηματιστεί ένα δεύτερο τρίγωνο.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ αρχίζεις να χτυπάς τα δύο αβγά.
  • Με ένα πινέλο, απλώνεις τα αβγά πάνω στη ζύμη.
  • Αφού αλείψεις με το αβγό, αρχίζεις να “στρώνεις” με μεγάλη προσοχή τη νουτέλα πάνω στο πρώτο τρίγωνο ζύμης.
  • Τοποθετείς από πάνω το δεύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ζύμης και ψήνεις για 17-20 λεπτά στο φούρνο.
  • Απολαμβάνεις την τραγανότητα του.

Read More

And More