Χτένια με πουρέ από κάστανο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια γκουρμέ συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Θερμίδες: 282/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. βρασμένα κάστανα
  • 1/2φλ. βρασμένα κάστανα τριμμένα
  • 1φλ. γάλα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2+1/2κ. σούπας χυμό σαγκουίνι
  • 1κ. σούπας κόκκινο ξύδι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 16 χτένια
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1+1/2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα τριμμένα κάστανα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα για 5 λεπτά.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα και το γάλα και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί ο πουρές (αν χρειαστεί ζέστανε για λίγο το μείγμα ώστε να το απολαύσεις ζεστό).
  • Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα τηγάνι με 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χυμό σαγκουίνι, το ξύδι και 1κ. σούπας λάδι.
  • Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε τα χτένια, 1/4κ. γλυκού αλάτι, 1/4κ. γλυκού πιπέρι και 1κ. σούπας λάδι.
  • Ψήσε τρία λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
  • Αφαίρεσε το λάδι από το τηγάνι, μείωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το βούτυρο και το θυμάρι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα τον πουρέ, από πάνω πρόσθεσε 4 χτένια σε κάθε πιάτο, 1κ. σούπας από το μείγμα με το χυμό σαγκουίνι και τα τριμμένα κάστανα.

Read More

And More