Κερασάδα η δροσιστική

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θυμάσαι μικρή που έφτιαχνε η μαμά βυσσινάδα; Ξέρεις, αυτή που την αραίωνες με νερό; Μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο και με τα αγαπημένα σου κεράσια. Εμείς σερβίρουμε με ανθρακούχο νερό για έξτρα bubbly αποτέλεσμα.

Συστατικά

  • 500γρ. κεράσια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 ¼ ποτήρια νερό
  • Ανθρακούχο νερό για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα κεράσια και καθάρισε από τα κουκούτσια. Βάλε σε κατσαρόλα και πασπάλισε με τη ζάχαρη. Στύψε και το χυμό λεμόνι και σκέπασε. Άφησε το μείγμα να σταθεί για δύο ώρες περίπου.
  • Πρόσθεσε το νερό με το μέλι και ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη. Άναψε τη φωτιά να πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε το σιρόπι σου να σιγοβράσει για ένα τέταρτο της ώρας. Πέρασε το μείγμα από σήτα, πιέζοντας καλά τα κεράσια να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Πέταξε τα υπολείμματα από τα κεράσια και βάλε πάλι το σιρόπι στη φωτιά σε πολύ χαμηλή φωτιά να δέσει τόσο, ώστε να στέκεται στο πίσω ενός κουταλιού. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Βάλε το σιρόπι σου σε γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν και φύλαξε στο ψυγείο.
  • Για να το σερβίρεις, βάλε σε ένα κανονικό ποτήρι δύο με τρεις κουταλιές της σούπας,. Συμπλήρωσε τρία τέταρτα με ανθρακούχο νερό και ανακάτεψε να διαλυθεί το σιρόπι. Πρόσθεσε τέλος πάγο και σέρβιρε.

Tip

Δοκιμάσαμε να μειώσουμε τη ζάχαρη προσθέτοντας μέλι! Μπορείς να κάνεις το ίδιο βάζοντας λιγότερη ακόμη ποσότητα ζάχαρης και συμπληρώνοντας στέβια.

Read More

And More