Ζουμερό red velvet cake

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα red velvet cake χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά.

Θερμίδες: 245/ μερίδα

Συστατικά

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. γλυκόζη
  • 100γρ. πουρέ από φρούτα του δάσους
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 90γρ. παντζάρι τριμμένο
  • Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1+1/2κ. γλυκού baking powder
  • Για την κρέμα:
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 500γρ. φυτική σαντιγί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το κέικ:
  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το λάδι με τη γλυκόζη για ένα λεπτό.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
  • Στο μίξερ πρόσθεσε ένα – ένα τα αυγά, το παντζάρι και τον πουρέ από τα φρούτα του δάσους.
  • Έπειτα, πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με το αλεύρι.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 26cm και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Σε ένα μίξερ με άγκιστρο χτύπησε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά.
  • Ρίξε τη σαντιγί και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κόψε το κέικ οριζόντια σε τρία στρώματα.
  • Μοίρασε ενδιάμεσα και γύρω – γύρω την κρέμα.
  • Κόψε το γλυκό σε 12 κομμάτια.

Read More