Ζυμαρικά με μανιτάρια, ντομάτα και λευκό κρασί

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστικό και αρκετά χορταστικό. Μια κλασική συνταγή ζυμαρικών που λατρεύουμε. Τώρα με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 228

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση λεπτό σπαγγέτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 5 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 227 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Μαϊντανός για γαρνιτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια και στράγγιξέ τα.
  • Ζέστανε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σόταρε τα μανιτάρια για 8 λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για ένα επιπλέον λεπτό.
  • Αφαίρεσε τα μανιτάρια από το τηγάνι και πρόσθεσε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο, και σόταρε δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφαίρεσε και το κρεμμύδι και το σκόρδο και ξαναβάλε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες στο τηγάνι με το σπανάκι και μαγείρεψε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  • Πρόσθεσε το λευκό κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Συνέχισε να ανακατεύεις και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα μέχρι η σάλτσα να πήξει.
  • Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και είναι έτοιμα.

Tip


Read More

And More