Ανοιξιάτικα σπαγγέτι με μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα αρώματα και μοτσαρέλα

Συστατικά

  • 300 gr σπαγγέτι
  • 170 gr πανσέτα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλ. αρακάς
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλ. βασιλικός
  • 1/2 φλ. μέντα
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 230 gr μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, κόψε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και τσιγάρισέ την για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανή.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε την πανσέτα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε ελαφρώς για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το βραστό νερό, τον αρακά και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε μέχρι να “δέσουν” τα υγρά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό, τη μέντα και το μπούκοβο, πασπάλισε με τη μοτσαρέλα “σπασμένη” στο χέρι και σέρβιρε.

Read More

And More