Αυθεντική καρμπονάρα με ψητό κουνουπίδι και μπέικον

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σπαγγέτι καρμπονάρα με αρωματικό κουνουπίδι, θυμάρι και τραγανό μπέικον

Συστατικά

Για τα σπαγγέτι:

  • 230 gr σπαγγέτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

Για το ψητό κουνουπίδι:

  • 450 gr κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Βάλε τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε το κουνουπίδι σε μία στρώση, ψήσε για 25 λεπτά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά με την παρμεζάνα και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, σοτάρισε για ένα λεπτό και χαμήλωσε την φωτιά.
  • Με γρήγορες κινήσεις, ρίξε στο τηγάνι το κουνουπίδι, τα σπαγγέτι και το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μεθοδικά τα υλικά.
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε σιγά-σιγά όσο βραστό νερό χρειαστείς για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό, γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο θυμάρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164