Φαρφάλε με κοτόπουλο και φρέσκα σύκα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μακαρονάδα αλλιώτικη από τις άλλες… Καραμελωμένα σύκα σε μια σος από γλυκό κρασί και κομμάτια κοτόπουλου. Αυτά είναι τα υλικά του αυγουστιάτικου πιάτου που όλοι θα λατρέψουν!

Συστατικά

  • 400 γρ. φαρφάλε ολικής άλεσης
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 8 μέτρια φρέσκα σύκα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml γλυκό λευκό κρασί (τύπου muscat)
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και κράτησε λίγο από το νερό για αργότερα
  • Στο μεταξύ σόταρε το κοτόπουλό σου στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρό χρώμα
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο. Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι
  • Στο ίδιο σκεύος πρόσθεσε τα σίκα μαζί με την μαύρη ζάχαρη να καραμελώσουν
  • Πρόσθεσε τα μακαρόνια σου μαζί με λίγο από το νερό τους μέσα στα σύκα, συμπλήρωσε και το κοτόπουλο και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε μαζί με τριμμένο τυρί

Tip


Read More

And More