Farfalle Barilla Oλικής Aλέσεως με φακές

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαφορετική συνταγή για εσένα που το… ψάχνεις με τη μαγειρική. Άλλωστε οι φακές που έμειναν στο ντουλάπι δεν μπορούν να γίνουν τίποτα άλλο με τόση ζέστη! Και βέβαια θα βάλεις και ντοματούλα, κρεμμυδάκι, χοιρινό και όλα τα μυρωδικά μια λαχταριστής μακαρονάδας.

Συστατικά

  • 300 γρ. Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως
  • 40 γρ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 50 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 140 γρ. νωπές φακές
  • 120 γρ. σαλαμάκι χοιρινό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα θρούμπα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε φωτιά μέτριας έντασης με το λάδι και το σκόρδο και όταν το λάδι ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι.
  • Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέστε το σαλαμάκι ψιλοκομμένο σε κύβους και μετά από μερικά λεπτά το κόκκινο κρασί.
  • Μόλις το κρασί εξατμιστεί, ρίξτε τις φακές στο τηγάνι, ανακατέψτε και προσθέστε μια επαρκή ποσότητα νερού για να καλύψει πλήρως το σαλάμι.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αρωματίστε με θρούμπα και δάφνη.
  • Μαγειρέψτε για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσθέστε τη σάλτσα προσέχοντας να μην “πήξει” πάρα πολύ.
  • Μαγειρέψτε τα Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως σε άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό και μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος στραγγίξτε, γαρνίρετε με τη σάλτσα που μόλις φτιάξατε και διακοσμήστε με ένα φυλλαράκι θρούμπας.

Tip


Read More

And More