Φουσίλι με ντοματίνια και κολοκυθάκια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά φουσίλι με ζουμερά ντοματίνια και τραγανά κολοκυθάκια με άρωμα βουτύρου

Συστατικά

  • 500 gr φουσίλι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
  • 500 gr ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/3 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φουσίλι για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια με το αλατοπίπερο.
  • Μετά από πέντε λεπτά πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
  • Σούρωσε τα φουσίλι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ξαναβάλε το τηγάνι στην φωτιά, πρόσθεσε τα φουσίλι και το βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164