H πιο ανοιξιάτικη μακαρονάδα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Ανοιξιάτικη, ελαφριά και αρωματική… αυτή είναι η μακαρονάδα που σημαίνει πως η άνοιξη είναι πια εδώ και όλα παίρνουν χρώμα και πιο έντονη μυρωδιά. Έτοιμη σε 20 λεπτά, με την ελαφριά σος της να μη σε βαραίνει!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 10
  • 400 γρ. τοματάκια cherry
  • Ελαιόλαδο
  • Ένα καλό ματσάκι βασιλικό
  • 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
  • 1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 σκεδίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Βάλε σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ελαιόλαδο να κάψει. Πρόσθεσε το σκόρδο να δώσει άρωμα και αφού πάρει χρώμα αφαίρεσε από το τηγάνι
  • Πλύνε τις ντομάτες κόψε στη μέση και πρόσθεσε στο ζεστό λάδι να αφήσουν τα υγρά τους. Ανακάτεψε απαλά, χωρίς να διαλύσεις τα ντοματάκια
  • Σβήσε με το μπαλσμάμικο και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε 5-6 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα και ανακίνησε το τηγάνι
  • Τέλος πρόσθεσε τα σπαράγγια για ελάχιστα λεπτά, αφού τα καθαρίσεις και κρατήσεις μόνο τις κορφούλες που είναι τρυφερές. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε και άφησε εκτός φωτιάς
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια κρατώντας 1/2 φλτιζάνι από το νερό. Γύρισε τα μακαρόνια και το νεράκι στη σαλτσούλα ντομάτας και ανακάτεψε καλά
  • Πρόσθεσε μερικά μικρά, τρυφερά φυλλαράκια βασιλικό και σέρβιρε
  • Μπορείς προαιρετικά να σερβίρεις με νιφάδες παρμεζάνας

Tip

Μπορείς να βάλεις το νερό από τα μακαρόνια στη σάλτσα λίγο νωρίτερα και να σιγοβράσεις για να δέσει περισσότερο

Read More

And More