Ιταλική πανδαισία: Πουτανέσκα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια από τις πιο κλασικές και κίνκι μακαρονάδες από τη γειτονική Ιταλία. Λαχταριστή κόκκινη σάλτσα με πικάντικη αντζούγια και κάπαρι.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
  • 4 φιλέτα παστή αντζούγια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ κάπαρι
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • ½ κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente)
  • Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες. Άσε τη σάλτσα για 5 λεπτά
  • Συμπλήρωσε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτα, τις ελιές και το πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη
  • Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε

Tip


Read More

And More