Λιγκουίνι Melissa Ολικής Αλέσεως με φέτα και ελιές

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μία φρέσκια συνταγή με αρώματα Ελλάδας για γνήσιους μακαρονάδες! Γιατί είμαστε μακαρονάδες! Καλή απόλαυση…

Συστατικά

  • 500γρ Melissa Ολικής Αλέσεως λινγκουίνι
  • 300γρ ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (ξαλμυρισμένες)
  • 300γρ φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο της επιλογής σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Λίγο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για 3’ το σκόρδο με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζ. νερό, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20’ και αν πιει τα υγρά του προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φέτα και τις ελιές 5’ πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  • Έχουμε βράσει τα ζυμαρικά Melissa σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε προσθέτουμε λίγο βούτυρο ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Tip

Αντί για λιγκουίνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπαγγέτι Melissa ολικής αλέσεως!

Read More

And More