Λινγκουίνι με ψάρι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ωραίος, μεσογειακός συνδυασμός ψαριού με ζυμαρικό και πλούσια ντομάτα καθώς και μυρωδικά! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 240 γραμμ. λινγκουίνι
  • μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ξεπαγωμένα ή φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ρίζα μάραθου καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 6 σκελίδες φρέσκου σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ.σούπας κάπαρη
  • 2 κονσέρβες τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγο δυόσμο ξερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισέ τα και κράτα 1/4 του φλιτζανιού από το νερό τους. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Αλατοπιπέρωσε το ψάρι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη μία κουταλιά ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε το ψάρι και ψήσ’ το για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Βγάλε το ψάρι από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει. Διάλυσε την ψίχα του ψαριού σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίξε στο τηγάνι την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μάραθο.
  • Μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, την κάπαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο και το βασιλικό, την ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας και το νερό από τα ζυμαρικά.
  • Άφησε να πάρει βράση και μετά άφησέ το να βράζει για 8 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Πρόσθεσε το ψάρι και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε με μαϊντανό.

Tip

Χρησιμοποίησε όποιο λευκό, φιλεταρισμένο ψάρι επιθυμείς, όπως γλώσσα, γατόψαρο κ.λπ.

Read More

And More