Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μήπως τα μανιτάρια είναι η αγαπημένη σου λιχουδιά σε κάθε εκδοχή; Να λοιπόν πως θα τα σερβίρεις με άλλο ένα αγαπημένο πιάτο… τη μακαρονάδα. Ετοιμάζουμε μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρουμε σε ένα πιάτο τόσο ευωδιαστό και υγιεινό που θα γίνει η σπαγγέτι εμμονή σου.

Συστατικά

  • 450 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης (Διάλεξε όποιο ζυμαρικό σου αρέσει καλύτερα)
  • 200 γρ μανιτάρια (προτίμησε τα φρέσκα)
  • 3 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • Παρμεζάνα ή όποιο τριμμένο τυρί επιθυμείς για γαρνίρισμα
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
  • Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρε τα λαχανικά σου (κρεμμύδι,καρότο, σκόρδο) μαζί με τα μυρωδικά σου και λίγο αλάτι
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα και τον πελτέ και άφησε για ακόμη πέντε λεπτά.
  • Σβήσε την σάλτσα σου με το κρασί και πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Άσε την σάλτσα να πάρει βράση περίπου 10 λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σου και συνόδευσέ τα με την σάλτσα μανιταριών και τριμμένο τυρί

Tip

Αν ψιλοκόψεις τα μανιτάρια τότε η σάλτσα σου θα γίνει σαν κιμάς.

Read More

And More