Νιόκι στο φούρνο με αρακά και ζαμπόν

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
7
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά νιόκι φούρνου με λευκή σάλτσα αρακά και καπνιστό ζαμπόν σοτέ με παρμεζάνα

Συστατικά

  • 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 120 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
  • 3 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 60 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει βύθισε τα νιόκι και μόλις αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια, αφαίρεσέ τα.
  • Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το ζαμπόν.
  • Αφαίρεσε το ζαμπόν από το τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να μειωθεί ο όγκος κατά 1/3.
  • Πρόσθεσε τα 60 gr παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τα νιόκι και το μισό αρακά και ανακάτεψε για ένα λεπτό στη φωτιά.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ρηχό ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σέρβιρε με τον υπόλοιπο αρακά, τα φύλλα βασιλικού και έξτρα παρμεζάνα.

Read More

And More