Παπαρδέλες με σπαράγγια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρεμώδεις παπαρδέλες με λαχταριστά σπαράγγια, αρακά και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 350 gr παπαρδέλες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σπαράγγια
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα σπαράγγια κομμένα σε μπαστούνια των 2,5 cm και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα σπαράγγια από το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στα 2/3 του αρχικού.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα και ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα μέχρι να γίνει τόσο παχύρρευστη ώστε να μένει στην ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα σπαράγγια και τις παπαρδέλες και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και τον αρακά και αλατοπίπερο και άφησε για άλλα δύο λεπτά να μαγειρευτεί.
  • Σέρβιρε με ξύσμα λεμονιού, τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο θυμάρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164