Pasta με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και λουκάνικο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοχυλάκι με κρεμώδη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, λουκάνικο και μυρωδικά

Συστατικά

  • 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 gr λουκάνικο με μυρωδικά ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές με τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου επτά λεπτά.
  • Σούρωσε το περιττό λίπος από το τηγάνι και ρίξε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών να σοταριστούν για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.
  • Άρχισε να προσθέτεις το μείγμα πιπεριάς σιγά-σιγά στο τηγάνι, μαζί με τον πολτό ντομάτας.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ανακάτεψε και την παρμεζάνα και μόλις λιώσει πρόσθεσε τον βασιλικό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164