Πένες με καπνιστό σολομό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδες γεύμα με ζυμαρικά, καπνιστό σολομό και λαχανικά

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1/2 φλ. μανιτάρια
  • 200 gr καπνιστός σολομός
  • 1 πακέτο πένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε το αλεύρι στην κατσαρόλα και τη σκόνη σκόρδου και ανακάτεψε καλά ώστε να καβουρδιστεί.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει και πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Μόλις η κρέμα γίνει λεία, πρόσθεσε τα μανιτάρια (σοταρισμένα) και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα τέσσερα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Τέλος, πρόσθεσε το σολομό σε κομμάτια και άσε για άλλα δύο λεπτά στη φωτιά.
  • Σέρβιρε με τις πένες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και extra τριμμένο τυρί.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164