Πένες με μανιτάρια και φινόκιο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπόλικο φινόκιο, γλυκό πράσο, μανιτάτια και ελαιόλαδο! Απλή, λιτή και όμως τόσο νόστιμη η μακαρονάδα σου θα καταπλήξει όσους τη δοκιμάσουν. Δύσκολα θα μπορέσει να μαντέψει κανείς πως είναι τόσο ελαφριά και οικονομική… Κάναμε διαδικτυακό shopping στο caremarket.gr, βρήκαμε όλα τα υλικά που χρειάζονται και υπολογίσαμε για εσένα το κόστος του πιάτου! 
290 Θερμίδες/Μερίδα – Κόστος: 3,56€/Το πιάτο

Συστατικά

  • 400γρ. πένες (ιδανικά ολικής άλεσης)
  • 2 ρίζες φινόκιο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα
  • 150γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι του κρασίού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνοντας κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό για το σερβίρισμα
  • Βάλε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το φινόκιο ψιλοκομμένο. Πρόσθεσε το σκόρδο και τα πράσα να μαλακώσουν και τέλος ρίξε τα μανιτάρια
  • Τσιγάρισε όλα σου τα λαχανικά μαζί για μερικά λεπτά, σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκόολ. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε και σε πολύ χαμηλή φωτιά άφησε τη σαλτσούλα σου να δέσει για 3-4 λεπτά
  • Γύρισε τα μακαρόνια μαζί με το νερό τους που κράτησες στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε επιπλέον πιπέρι και σέρβιρε
  • Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο τριμμένο τυρί

Tip

Μπορείς να παραλείψεις το κρασί, για να αφήσεις το ιδιαίτερο άρωμα του φινόκιου να αναδειχτεί στη μακαρονάδα σου

Read More

And More