Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χρησιμοποίησε υλικά της εποχής για να φτιάξεις μια πολύχρωμη σαλάτα με λίγες θερμίδες αλλά πολλή γεύση και φυσικά χορταστική χάρη στα ζυμαρικά!
290 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 250 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (φαρφάλες, πέννες ή κάτι άλλο)
  • 450 γραμμ. σπαράγγια (το πάνω μέρος) καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/3 φλιτζ. τριμμένη φέτα light
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια (ναβαλίνες ή/και σαγκουίνια)
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • μισή κουτ. γλυκού αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • Ντοματίνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Τα τελευταία 2 λεπτά του βρασίματος ρίξε τα σπαράγγια.
  • Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε.
  • Βάλε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο και το τυρί.
  • Καθάρισε 2 από τα πορτοκάλια, αφαιρώντας και το λευκό τους μέρος και κόψτα σε ροδέλες. Ρίξ’ τα στη σαλάτα.
  • Για το dressing ξύσε τα άλλα 2 πορτοκάλια (χρειάζεσαι 2 κ. γλυκού ξύσμα) και στίψ’ τα (χρειάζεσαι 2 κ.σούπας χυμό).
  • Σε ένα βαζάκι βάλε το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτύπα τα να ανακατευτούν καλά.
  • Ρίξε τη ρόκα και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περίχυσε με το dressing.
  • Βάλε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Ανακάτεψε ξανά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More