Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τρυφερή κολοκύθα, τραγανά βότανα και γευστικό καμένο βούτυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr σπαγγέτι
 - 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
 - αλάτι, πιπέρι
 - 8 κ. σούπας βούτυρο
 - 2 φλ. κολοκύθα σε κύβους
 - 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
 - 1 κ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
 - 1/4 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
 - 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το τρίμμα ψωμιού για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
 - Αλατοπιπέρωσέ τα, μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.
 - Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσε την κολοκύθα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
 - Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
 - Λιώσε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία-μία τις κουταλιές, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
 - Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και σοτάρισε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
 - Ρίξε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά.
 - Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με το τρίμμα ψωμιού, τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ