Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα από ψητή κολοκύθα και πικάντικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 3 φλ. κολοκύθα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 450 gr σπαγγέτι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το σκόρδο, το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ταψί, άπλωσέ τα και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Βγάλε την κολοκύθα από το φούρνο και άφησέ την για 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Βάλε την κολοκύθα στο μπλέντερ, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις, διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Επέστρεψε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το μείγμα κολοκύθας με λίγο από το βραστό νερό.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν του υλικά σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164