Σπαγγέτι με λευκή σάλτσα και ιταλικό πεκορίνο

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι τόσο γρήγορη που θα σερβίρεις σε 20′ λεπτά αχνιστά μακαρόνια. Ιδανική για όσους δεν θέλουν κρεμμύδι και ντομάτα στα ζυμαρικά τους και προτιμούν πιο λεπτές και απαλές γεύσεις. Προτείνουμε μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα από ραντίτσιο για να τη σερβίρεις.

Συστατικά

  • 1 1/2 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα 2%
  • 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο ιταλικό
  • 4 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. νισεστέ
  • Συνοδευτική σαλάτα (προαιρετικά): 1/2 ραντίτσιο κομμένο σε φετούλες
  • 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε και άφησε πάλι μέσα στην κατσαρόλα
  • Βάλε 1 φλιτζάνι γάλα στην κατσαρόλα και άφησε να πάρει μια βράση, αλλά όχι να κάψει.
  • Στο υπόλοιπο γάλα ανακάτεψε το νισεστέ να λιώσει. Πρόσθεσε το πεκορίνο, το γάλα με το νισεστέ, λίγο αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνέχισε το βράσιμο, σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε στα πιάτα μοιράζοντας σπαγγέτι και σος. Πασπάλισε με τριμμένο αμύγδαλο και πιπέρι.
  • Ετοίμασε και τη σαλάτα: Χτύπησε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
  • Στο μεταξύ βάλε το ραντίτσιο, τις ελιές και τη vinaigrette μπαλσάμικου σε ένα μπολ, ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε

Tip

Μπορείς να την κάνεις με κρέμα γάλακτος, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να αποφύγεις το νισεστέ.

Read More

And More