Σπαγγέτι με σάλτσα κάπαρης

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Με ένα έτοιμο βαζάκι σάλτσας και λίγη κάπαρη κάνεις την πιο απίθανη μεσογειακή μακαρονάδα σε 20 λεπτά!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 1 βαζάκι έτοιμη σος μαρινάρα ή σάλτσα ντομάτας
  • 200 γραμμ.πράσινες γεμιστές ελιές ή καλαμών, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμ. κάπαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή λινγκουίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε το σκόρδο με το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά περίπου για 2 λεπτά.
  • Ρίξε τη σάλτσα, τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό και το ξύσμα.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισέ τα και ρίξε τα μέσα στην σάλτσα.
  • Σέρβιρε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού.

Tip

Μπορείς να βάλεις και ολόκληρες τις ελιές στη σάλτσα αν θέλεις ένα πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα!

Read More

And More