Σπαγγέτι με χόρτα και σκόρδο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάτι από cucina povera και μοναδικής μεσογειακής γεύσης σε ένα πιάτο! Η μακαρονάδα αυτή εκμεταλλεύεται όλα εκείνα τα “ζαρζαβατικά” που δεν ξέρεις σε τι χρησιμεύαν στην κουζίνα της μαμάς. Αν λατρεύεις τις σκορδάτες γεύσεις και τα πιο “στεγνά” ζυμαρικά χωρίς βαριές σάλτσες, αυτή είναι η συνταγή σου!!

Συστατικά

  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 16 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 85ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια άσπρα ξερά κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά κομμάτια
  • ¼ κ.σ. λιωμένη κόκκινη, καυτερή πιπεριά
  • Περίπου 1 κιλό διάφορα αρωματικά χόρτα καλά πλυμμένα (λάπαθα, αντίδια, πατζαρόφυλλα, σέσκουλα κ.ά.)
  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 1,5 κ.σ. πεκορίνο ρομάνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σε μπολικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 250 ml από το νερό που αυτό και στράγγισέ τα
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά και να γίνει τραγανό. Βγάλτο και βάλτο σε χαρτί να στραγγίσει. Κράτα μόνο δύο κουταλιές σούπας από το λάδι
  • Σε αυτό το λάδι βάλε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά (περίπου 10 λεπτά). Πρόσθεσε το αλάτι
  • Σε μια κατσαρόλα βραστό νερό ζεμάτισε για 2 λεπτά τα χορταρικά σου. Σούρωσέ τα καλά και ρίξτα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια ώστε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά
  • Βάλε τα μακαρόνια σε μεγάλη σαλατιέρα και ανακάτεψέ τα με το τυρί. Πρόσθεσε τα χορταρικά και λίγο από το νερό που κράτησες ώστε να μην κολλάνε τα μακαρόνια.
  • Πρόσθεσε από πάνω το σκόρδο και σέρβιρε

Tip

Αν αισθάνεσαι πως το σκόρδο είναι πολύ στο πιάτο σου, κράτησε μόνο το λαδάκι (πέραν εκείνου που χρησιμοποιείς για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού) και περίχυσε με αυτό τη μακαρονάδα σου

Read More

And More