Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως με σκόρδο, λάδι & καυτερές πιπεριές

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν είσαι λάτρης των απλών, πικάντικων γεύσεων αυτή είναι η συνταγή σου. Η κλασική ιταλική συνταγή σκόρδου με ελαιόλαδο, εμπλουτίζεται με καυτερή πιπεριά, βασιλικό και φυσικά σερβίρεται με σπαγγέτι ολικής άλεσης.

Συστατικά

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόψε τις 3 σκελίδες σκόρδο και κράτησε μία ολόκληρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζέστανε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Βράσε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσεις κράτησε 1/3 του φλιτζανιού από το νερό όπου έβρασαν.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακάτεψεε καλά για 1′ λεπτό.
  • Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.

Tip

Πρόσθεσε αν το επιθυμείς για έξτρα γεύση και δύο κουταλιές τριμμένο καρύδι.

Read More

And More