Συνταγή για αυθεντική Spaghetti al Pomodoro

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακή και αγαπημένη των Ιταλών μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό. 

Συστατικά

  • 500 gr. spaghetti της αρεσκείας σου
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες τριμμένες
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μία μικρότερη κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το βαλσάμικο και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15  λεπτά
  • Ρίχνεις το βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύεις
  • Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα προσθέτεις στην σάλτσα
  • Μοιράζεις στα πιάτα, ρίχνεις από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρεις.

Read More

And More