Συνταγή για αυθεντική φετουτσίνι μπολονέζ με μοτσαρέλα

2 ώρες και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κλασική συνταγή για πεντανόστιμα – και πολύ ζεστά – μακαρόνια με κιμά, σάλτσα μπολονέζ και δροσιστική μοτσαρέλα για την απαραίτητη αντίθεση. Ο ουρανίσκος σου θα την λατρέψει!

Συστατικά

  • 800 γρ. φετουτσίνι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 του φλιτζανιού ντοματοπελτές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 400 γρ. μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο, μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζεις τον κιμά με λίγο αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρείς τον κιμά από την κατσαρόλα και σκουπίζεις τα υγρά.
  • Σοτάρεις στην κατσαρόλα την πανσέτα για οκτώ λεπτά και προσθέτεις το μείγμα λαχανικών, ανακατεύοντας για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Ξαναβάζεις τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί, χαμηλώνεις την φωτιά και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, την δάφνη και το μοσχοκάρυδο και βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίχνεις τον ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι, χαμηλώνεις εντελώς την φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου δύο ώρες.
  • Αν τα υγρά σωθούν πριν μαλακώσει ο κιμάς, προσθέτεις λίγο ακόμη ζωμό.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μεταφέρεις τα φετουτσίνι απευθείας στην κατσαρόλα με την σάλτσα με ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
  • Δυναμώνεις την φωτιά σε μέτρια και μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύεις ξανά συνεχώς τα υλικά για δύο λεπτά.
  • Σερβίρεις με την μοτσαρέλα ολόκληρη σε κάθε πιάτο.

Read More

And More