Συνταγή για ιδιαίτερη καρμπονάρα με τορτελίνια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η σημερινή συνταγή αποτελεί ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό πάντρεμα. Τα γεμιστά τορτελίνια γοητεύονται από την ιταλική εκδοχή της καρμπονάρα και συνθέτουν ένα πιάτο που ο ουρανίσκος σου θα λατρέψει. 

Συστατικά

  • 1 συσκευασία τορτελίνια, γεμιστά με τυρί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
  • 8 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα τορτελίνια, φροντίζοντας να μην ανοίξουν και μαλακώσουν αρκετά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το μπέικον, το οποίο πριν έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και αλατοπιπερώνεις. Μπορείς να προσθέσεις και μερικά φύλλα δυόσμου.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και ανακατεύεις σταδιακά. Μόλις αρχίσει να δένει,  προσθέτεις το τορτελίνια και αναμειγνύεις.
  • Σβήνεις τη φωτιά, ρίχνεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα σου.

Read More

And More