Συνταγή για κρεμώδη νιόκι με σάλτσα κολοκύθας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο που θα αγαπήσει ο ουρανίσκος σου και θα λατρέψουν οι γευστικοί σου κάλυκες. 

Συστατικά

  • 1 φέτα μπέικον, κομμένη
  • 1 συσκευασία νιόκι
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 του φλιτζανιού κολοκύθα σε συσκευασία
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 9 κουτ. του γλυκού τυρί κρέμα
  • 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις αρχικά το μπέικον για περίπου 5 λεπτά.
  • Τοποθετείς το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και ρίχνεις στο τηγάνι τα νιόκι σου για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις για 1 ακόμη λεπτό.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το τυρί κρέμα και το μεταφέρεις στην κατσαρόλα μαζί με την κολοκύθα και το μπέικον. Σιγοβράζεις για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα νιόκι και την τριμμένη παρμεζάνα και βράζεις για 4 λεπτά ακόμη.
  • Μοιράζεις σε μπολάκια.

Read More

And More