Συνταγή για λαζάνια με σολομό και κολοκύθια

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαζάνια ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και το κολοκύθι. Είναι ένα καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψει η οικογένεια ή οι καλεσμένοι σου. 

Συστατικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 600 γρ. σολομό κομμένο σε μικρά καρέ
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάζεις το σολομό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατεύεις με ένα πηρούνι
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά
  • Τα απλώνεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρεις το σολομό για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
  • Τον αφαιρείς από τη φωτιά προσθέτεις τον μισό άνηθο, ανακατεύεις και το αφήνεις στην άκρη
  • Βράζεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνεις τα λαζάνια 2-3 λεπτά
  • Απλώνεις ελαιόλαδο σε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και απλώνεις μια στρώση λαζάνια
  • Βάζεις από πάνω κολοκυθάκια και σολομό
  • Συνεχίζεις με τη δεύτερη στρώση λαζάνια και ακολουθείς το ίδιο με τον σολομό και τα κολοκυθάκια προσθέτοντας το μισό ανθότυρο
  • Συνεχίζεις με την ίδια κίνηση
  • Βάζεις τα λαζάνια στο φούρνο για 15′ και όταν τα αφαιρέσεις ρίχνεις τον υπόλοιπο άνηθο
  • Τα σερβίρεις ζεστά.

Read More

And More