Συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και φέτα

40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και χορταστικά ζυμαρικά και σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι και φέτα. 

Συστατικά

  • 16 φύλλα λαζάνια
  • 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά ειδικά αν είναι φρέσκο
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
  • Λαδώνεις ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και στρώνεις μια τρία λαζάνια
  • Απλώνεις το 1/3 από το σπανάκι αρχικά  και το 1/3 από τη φέτα στη συνέχεια
  • Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
  • Η τελευταία στρώση είναι τα 3 λαζάνια που έχουν μείνει
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάς καλά
  • Ρίχνεις το μείγμα στα λαζάνια έτσι ώστε να πάει παντού
  • Προσθέτεις από πάνω το κίτρινο τυρί και προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τα αφήνεις να ψήσουν για 40 περίπου λεπτά.

Read More

And More