Συνταγή για λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά είναι η τέλεια ιδέα μετά το Πάσχα και αν θέλεις το πιο απολαυστικό πιάτο θα φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια. 

Συστατικά

  • 500 γρ. λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 λίτρο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε 4 κ.σ.  ελαιόλαδο σοτάρεις το φιλέτο του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια

  • Το αφήνεις για 4-5 λεπτά και προσθέτεις τα μανιτάρια, το σπανάκι και τον βασιλικό

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά

  • Ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ

  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτεις το αλεύρι

  • Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα

  • Αφήνεις το μίγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει

  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ρίχνεις το σοταρισμένο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη μισή παρμεζάνα

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνεις 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, βάζεις μια στρώση λαζάνια, απλώνεις και πάλι 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ και συνεχίστε απλώνοντας με τον ίδιο τρόπο όλα τα υλικά.

  • Ρίχνεις από πάνω όση μπεσαμέλ περίσσεψε, πασπαλίζεις με την παρμεζάνα, σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στους 180ºC για 25 λεπτά

  • Αφήνεις τα λαζάνια να κρυώσουν λιγάκι πριν τα κόψεις σε μερίδες.

Photo: iStock

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164