Συνταγή για λαζάνια στο φούρνο με κολοκύθα

1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζεστά σου ζυμαρικά αποκτούν γεύση κολοκύθας και μία γέμιση που θα σε ξετρελάνει!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. corn flour
  • 300 gr baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1,2 kg κολοκύθα σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. + έξτρα μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τα λαζάνια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι γάλα με το corn flour μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση πρόσθεσε το μείγμα corn flour και σιγόβρασε για πέντε λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει φίνα κρέμα.
  • Ρίξε στην κρέμα τα σοταρισμένα λαχανικά, το σπανάκι, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος άπλωσε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και από πάνω στρώσε τρία λαζάνια.
  • Έπειτα στρώσε τη μισή κολοκύθα και πασπάλισε με το 1/3 της μοτσαρέλα.
  • Επανάλαβε τα βήματα άλλες δύο φορές, καταλήγοντας στην τελευταία στρώση μοτσαρέλα, κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Ξεσκέπασε το σκεύος, πασπάλισε έξτρα μοτσαρέλα και ψήσε για άλλα 15 λεπτά.
  • Αφήνεις το σουφλέ να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρεις με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Read More

And More