Συνταγή για μεθυστικές πένες με βότκα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία μερίδα ζυμαρικά αρκεί για να κακομάθεις τον ουρανίσκο σου, να δώσεις γεύση στην αναπνοή σου και να νοστιμίσεις τη μέρα σου. 

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι βότκα
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 συσκευασία ντοματοπολτός
  • 1 πακέτο πένες
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 20 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρεις για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνεις προσεκτικά τη βότκα και μόλις η ποσότητα των υγρών μειωθεί στο μισό, προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου και τον ντοματοπολτό. Ανακατεύεις, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις πένες σου δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίχνεις τη σάλτσα στις πένες, αφού τις στραγγίξεις, ανακάτεψε και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός, απομακρύνεις το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζεις με τα φύλλα βασιλικού.
  • Μοιράζεις σε μπολάκια, αφού πρώτα τρίψεις λίγο πιπέρι.

Read More

And More