Συνταγή για νιόκι με μπρόκολο και ιδιαίτερο πέστο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αυτά τα νιόκι είναι καταπράσινα. Και πολύ υγιεινά. Το μπρόκολο συναντά ένα ιδιαίτερο πέστο και ποτέ το κυρίως σου δεν ήταν τόσο healthy! 

Συστατικά

  • 3 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
  • 1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
  • 350 γρ. φρέσκια νιόκι
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κατεψυγμένο αρακάς
  • 1 κουτ. της σούπας ξηροί καρποί, τριμμένοι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνεις στην άκρη.
  • Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει προσθέτεις το μπρόκολο. Βράζεις το μπρόκολο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα νιόκι. Ανακατεύεις μία φορά, κλείνεις το καπάκι και βράζεις για δύο λεπτά.
  • Παράλληλα, τσιγαρίζεις αρχικά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 5 λεπτά. Μόλις πάρει το χρώμα και μικρύνει σε μέγεθος, περνάς από το τηγάνι για ένα λεπτό το μπρόκολο και τα νιόκι.
  • Μεταφέρεις σε ένα πιάτο, περιχύνεις το αρχικά μείγμα του μπολ, ανακατεύεις παντού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
  • Μοιράζεις σε πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More