Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και παραδοσιακή καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. spaghetti
 - 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 - 2 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
 - 100 μπέικον κομμένο σε καρέ
 - 1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο
 - 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
 - πιπέρι
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα
 - Μόλις βράσεις βάζεις τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασία κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό τους
 - Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα αβγά, το πεκορίνο και την παρμεζάνα
 - Προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά
 - Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό
 - Προσθέτεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
 - Τα αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις στην κατσαρόλα το μείγμα με το αυγό
 - Βράζεις νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και τοποθετείς από πάνω ένα πιάτο
 - Ρίχνεις στο πιάτο τους κρόκους και περιμένεις να βράσουν χωρίς να σφίξουν
 - Όταν είναι έτοιμη σερβίρεις την καρμπονάρα και τους τοποθετείς προσεχτικά από πάνω.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.