Συνταγή για πένες με ελιές και παρμεζάνα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα. Και αν θέλεις ένα ελαφρύ γεύμα οι πένες με ελιές και παρμεζάνα, ιδανικά light, είναι ότι καλύτερο ειδικά μετά τις γιορτές. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό πένες
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών
  • ½ φλυτζάνι κάπαρη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 μικρές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κ. γ. ρίγανη
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά την κάπαρη και τη στραγγίζεις
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτεις τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη, το σκόρδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά
  • Σε μία κατσαρόλα βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
  • Τα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω νιφάδες παρμεζάνας

Read More

And More