Συνταγή για πεντανόστιμες πέννες με σολομό

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα χορταστικό πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι. Οι πέννες παντρεύονται τον σολομό και το αποτέλεσμα ανταμείβει τον ουρανίσκο σου!

Συστατικά

  • 2 μικρά φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
  • 1 συσκευασία πέννες
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτεις το σολομό, διαλύοντας τον σε κομματάκια, όσο τον ψήνεις για 7 λεπτά.
  • Μόλις γίνουν οι παραπάνω διεργασίες, περιχύνεις την κρέμα γάλακτος. Ραντίζεις με αλάτι και πιπέρι. Αν έχεις ένα καπάκι, σκεπάζεις το τηγάνι σου και αφήνεις να “δέσει” για 3-4 λεπτά.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά σου και περιχύνεις ομοιόμορφα τον κρεμώδη σολομό σου. Προσθέτεις την παρμεζάνα, αφήνοντας λίγη στο φλιτζάνι και τον βασιλικό. Ανακατεύεις, ώστε να πάει το μείγμα σου παντού.
  • Σερβίρεις με μπαχαρικά και βότανα της επιλογής σου.

Read More

And More