Συνταγή για ρύζι με σπανάκι και σταφίδες

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν είσαι vegan σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρύζι με σπανάκι και σταφίδες που χαρίζουν μια γλυκιά λεπτομέρεια στο πιάτο. 

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα σοτάρεις τα καρύδια για 3 λεπτά
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις καλά και προσθέτεις 750 ml ζεστό νερό
  • Το αφήνεις να βράσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις 5 περίπου λεπτά ακόμη
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάζεις με το καπάκι και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More