Συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία κλασική συνταγή που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία, αλλά και απλότητα. Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις.

Συστατικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη. Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164