Συνταγή για vegan καρμπονάρα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν νηστεύεις και αγαπάς τα ζυμαρικά, μια vegan καρμπονάρα είναι ιδανική. 

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 100 γρ. vegan μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 120 ml γάλα σόγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

     

Photo: iStock

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Βάζεις στο multi το γάλα, το σκόρδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με την σάλτσα
  •  

    Ανακατεύεις πολύ καλά και τα σερβίρεις πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Read More

And More