Συνταγή για vegan μπολονέζ με φακές

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα αγαπημένα σου υλικά αναμειγνύονται σε ένα δυναμωτικό πιάτο που συνδυάζει γεύση και θρεπτικά συστατικά!

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο και καθαρισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 σέλερι
  • 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι κανονικές φακές
  • 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να ροδίσουν ή για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τις φακές, περιχύνεις δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα σου με ένα καπάκι. Αφήνεις τα υλικά σου να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ανοίγεις την κατσαρόλα σου, ρίχνεις το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για δέκα λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αναμειγνύεις τα υλικά στις δύο κατσαρόλες, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και απολαμβάνεις!

Read More

And More